TAIGAMETSÄRETKI

Lähde mukaan metsäretkelle ja koe suomalaisen taigametsän olemus. Kuljemme Kirkkonummen Porkkalan luonnoltaan ja kulttuurihistorialtaan mielenkiintoisissa boreaalisissa taigametsissä. Täällä meren läheisyydessä metsät ovat pienipiirteisiä ja elinympäristötyypit vaihtuvat taajaan. Havainnoitavaa ja koettavaa riittää! 

Elämystä uutta oppien

Loistava aineeton lahja

Retkiä järjestetään vuoden ympäri

Kesto: noin 3 H

Hinta: €120/ 1-2 henkilö. Lisähenkilö €40

Opastettu retki taigametsän uumeniin

Tiesitkö, että tutkimusten mukaan lyhytkin vierailu metsässä auttaa palautumaan stressistä ja unohtamaan arjen huolet sekä parantaa mielialaa? Japanilaiset puhuvat metsäkylvyistä shinrin-yoku. Metsäkylpy onkin mainio sana kuvaamaan metsäelämystä.

Samalla, kun kävelemme Porkkalan taigametsissä, havainnoimme metsien elämää. Oppaanasi on ammattitaitoinen luonnontuntija, joka osaa kertoa sinulle metsäelinympäristöstä, metsälajeista ja niiden elintavoista.  Tule ottamaan oma virkistävä luontoannoksesi meidän kanssamme! Toimii loistavasti myös aineettomana lahjana perheellesi tai ystävällesi!

Lisätiedot
  • Lähtöpaikka on Porkkalan vanha
    kansakoulu (ellei toisin sovita)
  • Retken kesto: noin 3h
  • Henkilömäärä: 1-4 (voit kysyä myös retkeä isommalle ryhmälle)
  • Retkiä tehdään vuoden ympäri.
Mitä tarvitset mukaasi

Sään mukainen vaatetus. Suosittelemme pitkälahteisia housuja myös kesäaikaan.

Maastokengät

Oma vesipullo (ainakin kesäaikaan)

 

Ruokailumahdollisuus

Omat eväät

Voit myös kysyä retkieväitä meiltä (lisähintaan)

 

Usein kysyttyä
  • Miten maksetaan? Paikan päällä korttimaksu

porkkalanniemen metsissä…

Porkkalanniemeen tullaan mutkaista viehättävää jo 1600-luvulla tunnettua vanhaa tietä, joka johdattelee metsien kautta lähemmäs ja lähemmäs merta. Ja mitä kauemmaksi kärkeen tulet, sitä erityisimmiksi ja vanhemmiksi muuttuvat myös metsät. Sammal- ja jäkäläpeitteisiä metsämaastoja ei voi olla huomaamatta. Tuulenpieksämiä vinolatvaisia mäntyjä alkaa näkyä siellä täällä, etenkin kallioisilla paikoilla. Täältä löytyy boreaalista taigametsää, joka on Euroopan mittakaavassa erityisen tärkeä luontotyyppi. Tällaiseen erikoisuuteen kannattaa tutustua lähemmin!

MetsäRetkellä voit nähdä…

Todennäköisin vastaantuleva nisäkäs on valkohäntäkauris tai metsäkauris. Kuulitko hauskan ”kilililit”-äänen? Se on pikkuinen töyhtötiainen! Hirven näkemiseen tarvitaan tuuria ja onnistumisen todennäköisyys riippuu myös vuorokauden- ja vuodenajasta. Jäljet ja kuulemamme äänet avaavat meille lisää metsän elämästä. Porkkalan erikoisuus on, että metsä kohtaa meren ja metsäretkellä voi nähdä harmaahylkeenkin!  

Metsän tiainen
Palokärki Suomen suurin tikkalintu
Metsäsafari keväthangilla
Villieläinten seuraaminen luonnossa on kiinnostavaa
Syntymäpäivälahjana opastettu metsäretki - Photo: M.Arvela
Retkeilijä askeltaa talviseen metsään
Metsäinen merenrantakallio, josta voi ihailla saaristoa

Ota yhteyttä