Meistä

Borearctia

Ensin hieman nimen tarinaa. Borearctia tulee idänsiilikäs-nimisen yöperhosen latinan kielisestä nimestä Borearctia menetriesii. Näet idänsiilikkään kuvan Borearctian logossa. Nimen etymologia tulee kreikan kielestä. “Boreos” viittaa sanaan pohjoinen ja “arkteia” sanaan arktinen. “Menestriesii” puolestaan viittaa ranskalaiseen entomologiin Édouard Ménétries. Koska teemme työtä luonnon kanssa, yhtiön nimellä on väliä!

Borearctia on perheyritys, jonka perustivat kaksi biologia vuonna 2018. Luonto on ollut intohimomme lapsesta asti ja johdatteli sitten sujuvasti ammatinvalintaakin. Borearctian verkostoon kuuluu myös muita luontoexperttejä, jotka ovat tarvittaessa käytettävissä retkioppaina.

Marita Arvela vastaa luontomatkailutoiminnasta. Hän on yhteyshenkilösi, kun lähetät viestin Borearctian sähköpostiin.

Pienestä tytöstä lähtien tiesin, että halusin opiskella biologiaa. Juna kuljetti minut 600 km kotoa pohjoiseen, Ouluun, jossa opiskelin pääaineena eläintiedettä. Maisterin tutkinnon jälkeen opetin biologiaa kouluissa ja työskentelin ympäristöhallinnossa. Sitten mielenkiintoinen työtarjous vei minut ulkomaille ja siellä vierähti 20 vuotta. Ensin Belgiassa, sitten Ranskassa ja vielä toisen kerran Belgiassa. Työskentelin erittäin mielenkiintoisissa luontoon liittyvissä EU-tehtävissä. Nämä vuodet ulkomailla lisäsivät entisestään kiinnostustani Suomen luontoon ja saivat unelmoimaan pienimuotoisesta luontomatkailutoiminnasta Suomessa.

Joskus täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle!

Ota yhteyttä