Aktiviteetit

Taigametsäretki

Lähde mukaan metsäretkelle ja koe suomalaisen taigametsän olemus. Kuljemme Kirkkonummen Porkkalan luonnoltaan ja kulttuurihistorialtaan mielenkiintoisissa boreaalisissa taigametsissä. Täällä metsät ovat pienipiirteisiä eli elinympäristötyypit vaihtuvat taajaan eli havainnoitavaa riittää.

Ilveksen jäljillä

Marita näki eräänä helmikuisena päivänä ilveksen metsässä. Ensin vain muutaman sekunnin ajan, mutta hetken päästä se tuli näkyviin uudestaan. Siitäpä tulikin unohtumaton kokemus. Tule paikan päälle ja pääset jännittävän elämyksen lumoihin. Sukelletaan katsomaan, millaisissa maisemissa ilves on tassutellut, tuijotellut Maritaa, istuskellut niin kuin kissaeläin istuu ja haukotteli niin että terävät hampaatkin näkyivät!
Tyhypäivä

Virkistystä luonnosta työyhteisölle

Borearctia järjestää työyhteisöille ulkoilupainoitteisia virkistyspäiviä (tyhy/tyky). ”Päivä poissa työpaikalta” muokataan teille sopivaksi. Suosittua on esimerkiksi aloittaa virkistyspäivä aamukahvilla merenrannalla Kirkkonummen Porkkalassa, tutustua oppaamme johdolla paikalliseen luontoon, Porkkalan historiaan ja kulttuuriin. Ja lounastaa, vaikkapa ulkona.

Yö puumajoitteessa

Yhdistä retkeilysi Porkkalan luontokohteissa yöpymiseen puumajoitteessa. Näin jatkat mukavasti luontoelämystäsi yöpuullakin!

Tämä on sinun yöpuusi: puumajoite on kolmen tukevan puun väliin kiinnitetty Tentsile Stingray -teltta ”ilmassa”, josta näkee moneen suuntaan. Siinä on ihan oma tunnelmansa. Katsele puitten latvoja ja sinitaivasta, kuuntele luonnon ääniä, ja nauti olostasi!

Opastettu sieniretki

Haluatko oppia tuntemaan ruokasieniä, mutta kaipaat opastusta tueksesi? Borearctia opastaa tavallisten ruokasienien tunnistamisessa käytännön kautta ja antaa vinkkejä niiden löytämiseen.

Talvikalastusretki

Kiinnostaisiko tutustua talviverkkokalastukseen? Tällainen harvinainen elämys tarjoutuu nyt jo joulukuussa 2021! Oletko miettinyt, miten ihmeessä verkot saadaan jään alle? Kokeneet talviverkkokalastajat näyttävät, miten se tehdään ja tottakai saat myös osallistua verkkokalastuksen eri vaiheisiin.

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa?