elämysretket

Taigametsäretki

Lähde mukaan metsäretkelle ja koe suomalaisen taigametsän olemus. Kuljemme Kirkkonummen Porkkalan luonnoltaan ja kulttuurihistorialtaan mielenkiintoisissa boreaalisissa taigametsissä. Täällä metsät ovat pienipiirteisiä eli elinympäristötyypit vaihtuvat taajaan eli havainnoitavaa riittää.

Ilveksen jäljillä

Marita näki eräänä helmikuisena päivänä ilveksen metsässä. Ensin vain muutaman sekunnin ajan, mutta hetken päästä se tuli näkyviin uudestaan. Siitäpä tulikin unohtumaton kokemus. Tule paikan päälle ja pääset jännittävän elämyksen lumoihin. Sukelletaan katsomaan, millaisissa maisemissa ilves on tassutellut, tuijotellut Maritaa, istuskellut niin kuin kissaeläin istuu ja haukotteli niin että terävät hampaatkin näkyivät!
Tyhypäivä

Virkistystä luonnosta työyhteisölle

Borearctia järjestää työyhteisöille ulkoilupainoitteisia virkistyspäiviä (tyhy/tyky). ”Päivä poissa työpaikalta” muokataan teille sopivaksi. Suosittua on esimerkiksi aloittaa virkistyspäivä aamukahvilla merenrannalla Kirkkonummen Porkkalassa, tutustua oppaamme johdolla paikalliseen luontoon, Porkkalan historiaan ja kulttuuriin, ja lounastaa, vaikkapa ulkona.

Yö puumajoitteessa

Yhdistä retkeilysi Porkkalan luontokohteissa yöpymiseen puumajoitteessa (touko/kesä-syyskuu). Näin jatkat mukavasti luontoelämystäsi yöpuullakin!

Tämä on sinun yöpuusi: puumajoite on kolmen tukevan puun väliin kiinnitetty Tentsile Stingray -teltta ”ilmassa”, josta näkee moneen suuntaan. Siinä on ihan oma tunnelmansa. Katsele puitten latvoja ja sinitaivasta, kuuntele luonnon ääniä, ja nauti olostasi!

Opastettu sieniretki

Haluatko oppia tuntemaan ruokasieniä, mutta kaipaat opastusta tueksesi? Borearctia opastaa tavallisten ruokasienien tunnistamisessa käytännön kautta ja antaa vinkkejä niiden löytämiseen. Sieniretki on rentouttavaa ulkoilua!

Porkkalan näköalatasanteelta näkee merilintuja

Elämyksellinen linturetki

Lintuja kiikarissa, mutta et tiedä, mitä ne ovat? Ei huolta, lintuharrastuksen voi aloittaa koska tahansa. Lähtöosaamista ei tarvitse olla. Lintuharrastuksessa on se mukava puoli, että jo muutaman tavallisen linnun tunnistaminen tuottaa suuresti iloa ja piristää mieltä. 

Kun opit enemmän linnuista, lähiympäristösikin saa uuden ulottuvuuden ja luontokokemuksesi tulevat rikkaammiksi. Linturetket ovat luontoretkiä, joissa luonto saa yllättää!

Talvikalastusretki

Kiinnostaisiko tutustua talviverkkokalastukseen? Oletko miettinyt, miten ihmeessä verkot saadaan jään alle? Tule mukaamme ja asia selviää ihan konkreettisesti. Samalla vietät virkistävän ulkoilupäivän jäällä. Kokeneet talviverkkokalastajat näyttävät, miten kalastus tapahtuu ja saat myös osallistua verkkokalastuksen eri vaiheisiin. Tällainen harvinainen elämys on ollut tarjolla talvella 2021-22 ja 2022-23! 

Ota yhteyttä