Aktiviteetit

Taigametsäretki

Lähde mukaan metsäretkelle ja koe suomalaisen taigametsän olemus. Kuljemme Kirkkonummen Porkkalan luonnoltaan ja kulttuurihistorialtaan mielenkiintoisissa boreaalisissa taigametsissä. Täällä metsät ovat pienipiirteisiä eli elinympäristötyypit vaihtuvat taajaan eli havainnoitavaa riittää.

Yö puumajoitteessa

Yhdistä retkeilysi Porkkalan luontokohteissa yöpymiseen puumajoitteessa. Näin jatkat mukavasti luontoelämystäsi yöpuullakin!

Tämä on sinun yöpuusi: puumajoite on kolmen tukevan puun väliin kiinnitetty Tentsile Stingray -teltta ”ilmassa”, josta näkee moneen suuntaan. Siinä on ihan oma tunnelmansa. Katsele puitten latvoja ja sinitaivasta, kuuntele luonnon ääniä, ja nauti olostasi!

Ilveksen jäljillä

Marita näki eräänä helmikuisena päivänä ilveksen metsässä. Ensin vain muutaman sekunnin ajan, mutta hetken päästä se tuli näkyviin uudestaan. Siitäpä tulikin unohtumaton kokemus. Tule paikan päälle ja pääset jännittävän elämyksen lumoihin. Sukelletaan katsomaan, millaisissa maisemissa ilves on tassutellut, tuijotellut Maritaa, istuskellut niin kuin kissaeläin istuu ja haukotteli niin että terävät hampaatkin näkyivät!

Opastettu sieniretki

Haluatko oppia tuntemaan ruokasieniä, mutta kaipaat opastusta? Borearctia opastaa tavallisten
ruokasienien tunnistamisessa käytännön kautta ja antaa vinkkejä niiden löytämiseen.

Talvikalastusretki

Jos Etelä-Suomeen tulee kunnon talvikausi, silloin voimme järjestää harvinaisen mahdollisuuden osallistua talviverkkokalastukseen. Tällainen elämys tarjoutui tammi-helmikuuhun 2021. Toivottavasti ensi vuonna myös! Oletko miettinyt, miten ihmeessä verkot saadaan jään alle? Kokeneet talviverkkokalastajat näyttävät, miten se tehdään ja tottakai saat myös osallistua verkkokalastuksen eri vaiheisiin.

Contact us

Let's plan a nature trip to you!