Ilveksen jäljillä

Marita näki eräänä helmikuisena päivänä ilveksen metsässä. Ensin vain muutaman sekunnin ajan, mutta hetken päästä se tuli näkyviin uudestaan. Siitäpä tulikin unohtumaton kokemus. Tule paikan päälle ja pääset jännittävän elämyksen lumoihin. Sukelletaan katsomaan, millaisissa maisemissa ilves on tassutellut, tuijotellut Maritaa, istuskellut niin kuin kissaeläin istuu ja haukotteli niin että terävät hampaatkin näkyivät!

Elämyksiä metsässä

Retkiä järjestetään vuoden ympäri

Kesto: 2 h

€100 / 1-4 henkilön ryhmälle (lisähenkilöt €20)

Opastettu retki ilveksen metsään

Ylen luontotoimittajakin innostui asiasta ja kävi haastattelemassa Maritaa. Tästä voit kuunnella etukäteen Maritan tunnelmia ilveksen näkemisestä ”Se on ilves!”.  

Marita on biologi ja kertoo retken aikana ilveksestä ja muistakin metsän eläimistä. Tule tassuttelemaan ilveksen jalanjäljille! 

Lisätiedot
  • Lähtöpaikka on Porkkalan vanha
    punainen kansakoulu
  • Retken kesto: 2 h
  • Henkilömäärä: 1-8
  • Retkiä tehdään vuoden ympäri.
Mitä tarvitset mukaasi

Jalkineet, joilla mukava kulkea metsässä. 

Sään mukainen varustus. Muistathan vilkaista säätiedotusta ennen kotoa lähtöä. 

Suosittelemme kesälläkin pitkälahteisia housuja. 

Ruokailumahdollisuus

Ota mukaasi omat eväät tai pyydä meiltä lisähintaan eväspaketti

Usein kysyttyä
  • Miten maksetaan? Paikan päällä korttimaksu tai mobilepay

porkkalanniemen metsissä…

Porkkalanniemeen tullaan mutkaista viehättävää vanhaa tietä, joka johdattelee metsien låpi lähemmäs ja lähemmäs merta. Ja mitä kauemmaksi kärkeen tulet, sitä erityisimmiksi ja vanhemmiksi muuttuvat myös metsät. Sammalpeitteisiä metsämaastoja ei voi olla huomaamatta. Tuulenpieksämiä vinolatvaisia mäntyjä alkaa näkyä siellä täällä, etenkin kallioisilla paikoilla. Täältä löytyy boreaalista taigametsää, joka on Euroopan mittakaavassa erityisen tärkeä luontotyyppi. Siihen kannattaa tutustua lähemmin!

Miltä ilves näyttää luonnossa?

Olisi mukava luvata, että voit nähdä ilveksen. Mutta siihen tarvitaan niin paljon tuuria, että sellaista ei voi luvata. Minäkään en ole nähnyt kuin kahdesti, mutta täällä se kuitenkin liikkuu! Todennäköisin näkemämme nisäkäs on valkohäntäkauris tai metsäkauris. Mutta nekin liittyvät vahvasti ilvekseen! 

Ota yhteyttä